lauantai 12. helmikuuta 2011

Tokio

Kolmen päivän ajan kiertelimme hämmästelemässä Tokion värikkyyttä, ihmispaljoutta ja valtavan metroverkoston toimivuutta.

Kuopus ikuistaa näkymää Tokion kaupungintalon 45. kerroksen näköalatasanteelta:
Shibuyan asemalla kävimme silittämässä Hachiko-koiraa. Kuva on yksi esikoisen yli yhdeksästäsadasta japaninmatkallamme otetusta kuvasta.Hatciko tuli aikoinaan joka päivä Shibuyan rautatieasemalle odottamaan isäntäänsä, Tokion yliopiston professoria. Kun sen isäntä kuoli kesken työpäivän, palasi Hachiko uskollisesti asemalle odottamaan isäntänsä paluuta joka päivä yhdeksän vuoden ajan. Patsas on samalla paikalla, jolla Hatchiko odotti kunnes kuoli 8.3.1935, ja se on nykyään suosittu tapaamispaikka. Hatchiko itse pääsi täytettynä Japanin luonnontieteelliseen museoon.Koska lapsemme ovat suuria japanilaisen animaation faneja, piti meidän tietenkin käydä myös Studio Ghiblin museossa. Museo oli hieno. Kuvassa kuopus ja Totoro:

Yövyimme Tokiossa ystäväperheen luona, missä meitä hemmoteltiin mukavan seuran lisäksi hapankorpuilla, Presidentti-kahvilla ja Fazerin suklaakonvehdeilla. Epäilemme että erään aamun pieni maanjäristyskin oli ihan meitä varten tilattu.

Viimeisenä iltana ystävämme veivät meidät perinteiseen japanilaiseen kylpylään. Kokemus oli mahtava! Höyryävän kuumissa kylvyissä tunsimme itsemme ihan kuumissa lähteissä kylpeviksi japaninmakakeiksi, joita olemme luonto-ohjelmissa naureskelleet.

Terveiset täältä Kiinasta sinne Tokioon ja iso kiitos!


Tässä vielä Tokion valoja esikoisen kuvaamina:


Palattuamme Kiinaan saimme pian huomata, että täällä vuoden vaihtumiseen liittyvät hulinat yhä vain jatkuvat. Raketit paukkuvat aamusta iltaan, ja iltakymmeneltä pahoja henkiä karkotetaan raketeilla oikein toden teolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti