tiistai 26. lokakuuta 2010

Maailman ympäri muutamassa tunnissa

Kotikaupunkimme huvipuistotarjonnan kummallisuuksista Window of the World on ehkä, ainakin länsimaisin silmin katsottuna, kaikkein kummallisin: koko maailma pienoiskoossa.

Huvipuistoa kiertelemällä voi muutamassa tunnissa nähdä Fuji-vuoren, Pisan kaltevan tornin, Japanin keisarillisen palatsin, Taj Mahalin, Manhattanin kaksoistorneineen, Valkoisen talon, Gizan pyramidit, Big Benin, Eiffeltornin ja Riemukaaren. Puistossa on tietenkin myös Grand Canyon-vesiliukumäki, Niagaran putoukset, Afrikkalaiskylä, Huokausten silta ja Angkor Wat. Jäimme kaipamaan vain Näsinneulaa.

Paikkaan on ihan pakko suhtautua huumorilla, vaikka kiinalaiset tuntuvatkin huvittelevan siellä ihan vakavissaan. Myös perheemme kuopus, 10 v., tuntui nauttivan aivan tosissaan.

Tässä muutamia kuvia:

Tämän kuvan otti tytär Eiffeltornin näköalatasanteelta.

8 kommenttia:

 1. No tässä tulikin hieno vinkki! Oon joskus miettiny maailmanympärysmatkaa, ei siis tarvi matkustaa kun ´vaan´ Kiinaan!! Niin - ja terkut täältä töistä! Homma jatkuu totutusti.

  VastaaPoista
 2. Juu, täällä kopio-vuittonien ja -rolexien luvatussa maassa tämä taitaa olla juuri oikea tapaa nähdä mualimaa.

  VastaaPoista
 3. Tämä on aivan uskomatonta, tietämättä uudesta asuinpaikastanne, vietimme 18.10. päivän Shenzheninissä! JOS VAIN olisimme tienneet, olisimme kopio-ostoshuuman keskellä piipahtaneet teitä tervehtimään!!! Ostosten teko siellä Kiinassa vaatii todellisia lehmän hermoja... Malttia siis!

  VastaaPoista
 4. Sasu! Miten pieni tämä maailma onkaan. Uskomatonta. Olen vajaassa kuukaudessa huomannut, että jo pelkkä eläminen tässä maassa vaatii lehmän hermoja. Oiskohan niitä jossain täällä myytävänä?

  VastaaPoista
 5. Älä huoli, Lowun ostoshelvetistä (anteeksi ruma sana...) saa niitäkin, ainakin kopioina ;)) Muista tinkiä!

  VastaaPoista
 6. Hyvä zoom kamerassa... Aika hämmentävä spektaakkeli. Varsinkin tuo No entrance -kyltti. Kuinkahan moni on kävellyt maisemaan...

  VastaaPoista
 7. Tommi, usko tai älä, mutta lähes jokainen kiinalainen kävelee maisemaan valokuvattavaksi kyltistä huolimatta - tai kyltin ansiosta. Säännöt on täällä melkoisen joustavia.

  VastaaPoista
 8. Zoomista vielä... onhan se ihan hyvä, mutta eipä ole Eiffel-torninkaan korkeus kuin kolmasosan esikuvastaan.

  VastaaPoista