torstai 2. kesäkuuta 2011

PikaruokaaMeitä suomalaisia ohjeistetaan ulkomailla ollessa välttämään katuruokaa ja juuri niin mekin yritimme aluksi tehdä, mutta Kiinassa katukeittiöt yksinkertaisesti kuuluvat jokapäiväiseen elämään. Kiinan katukeittiöt eivät takuulla täyttäisi suomalaisten elintarvikeviranomaisten säännöksiä, mutta uskallamme silti miljoonien kiinalaisten tavoin syödä niiden valmistamaa ruokaa.Katukeittiön herkkuja voi nauttia aamupalaksi, välipalaksi, lounaaksi, iltapalaksi...
Keittiöitä on lähes joka kadunkulmassa ja jotkut tarjoavat asiakkailleen jopa pöydät ja tuolit,
mutta parhaimmalta ruoka maistuu, kun sen syö lämpimänä suoraan muovi- tai paperipussista samalla kun kävelee töihin, kouluun, kotiin tai minne ikinä onkin menossa.

Katukeittiöstä riippuen tarjolla on bambukoreissa höyrytettyjä baozeja liha- tai kasvistäytteellä (yllä olevassa kuvassa kasvistäytteinen baozi), makeaa leipää, munakasta, keitettyjä kananmunia, riisikakkuja, banaaninlehtiin käärittyjä riisipalloja, maissintähkiä, upporasvassa paistettuja pannukakkuja ja lettuja chiliöljyllä maustettuna tai ilman, lämmintä maissimehua...


Ruoka on herkullista ja kätevää, todellista pikaruokaa ja upporasvassa paistettuja herkkuja lukuunottamatta terveellistäkin. Ruokaan käytetään aina tuoreita aineksia.


Useimmiten ruoka valmistetaan asiakkaan silmien alla:
Katukeittiöiden pitäjät tekevät ympäripyöreitä päiviä ja ruokkivat miljoonia ihmisiä päivässä. Täytyy kuitenkin ihmetellä kuinka katukeittiöt tulevat toimeen myyntituloillaan, sillä katuruoka on todella halpaa. Meidän nelihenkinen perheemme syö herkullisen ja täyttävän välipalan eurolla.


Jos näet kadunkulman takaa tupruavan höyryä, se tulee todennäköisesti katukeittiöstä.
Askeettisen näköisistä oloista huolimatta kannattaa rohkeasti maistaa!

4 kommenttia:

 1. Fast food nation. Olisiko kuitenkin terveellisempää kuin pikaruoan toisessa ideologisessa ääripäässä?

  VastaaPoista
 2. Jaa-a, vaikea sanoa. Paremman makuista ainakin ja takuulla erilaista pikaruokaa.

  On muuten aika hassua, että kun täällä mäkkärissä haukkaa silmät kiinni bigmäkkiä, voi kuvitella olevansa ihan missä päin maailmaa tahansa. Vaikka Suomessa. Valheellista turvallisuudentunnettako?

  VastaaPoista
 3. Siskoni, se on spektaakkelin yhteiskunta, jota siinä haukkaa/maistaa.

  VastaaPoista
 4. Veljeni, olen siis maailmanlaajuisen hampurilaisspektaakkelin uhri.

  VastaaPoista