lauantai 21. toukokuuta 2011

Nukkuvat kiinalaiset

Kun viime lokakuussa Shanghain maailmannäyttelyssä ihmettelimme, naureskelimmekin, tätä uupunutta pariskuntaa...
... emme vielä tienneet kuinka tärkeä osa kiinalaisten jokapäiväistä elämää päiväunet ovat.No, nyt tiedämme.

Jopa mieheni työpaikalla, isossa kiinalaisessa yrityksessä, työkaverit syövät pikavauhtia lounaan, jotta voivat sen jälkeen kaivaa peitot, tyynyt ja unikaverit esiin. Valot sammutetaan koko rakennuksesta ja kaikki hiljenevät päiväunille. Päiväunet eivät tietenkään ole työaikaa eli nukkumisesta ei makseta palkkaa. Mieheni, joka ei osaa nukkua päiväunia, on hankkinut itselleen pienen lampun, jonka valossa jatkaa työntekoa kuorsauksen säestämänä.


Rakennusmiehiä päiväunilla:
Kalamyyjä:
Kiertelevä rumpukauppias:
Koululaisetkin lähtevät joka päivä koulusta kotiin lounas- ja päiväunitauolle kello kaksitoista ja aiheuttavat samalla pienen kaaoksen täyttäessään vanhempineen kadut. Kahdelta koululaiset palaavat taas samalla hulinalla iltapäiväksi kouluun.

Päiväunet voi ottaa missä vain ja milloin vain. Puistot ovat erityisen houkuttelevia paikkoja:
mutta myös ostoskeskus käy:
jopa Kielletystä kaupungista löytyy sopiva paikka:eikä muiden ihmisten parveilu ympärillä haittaa lainkaan, kun on päiväunien aika.

1 kommentti:

  1. ... ja samaan aikaan täällä kotikaupungissa, keskustellaan kiivasti, mitä tehdä suomalaisille unimateille, jotka nuokkuvat kaupungin puistoissa (tosin vissiin lääkitysti...)ja karkottavat turistit... Tässä olis vähän mallia päättäjille :) Mahtavuutta! Oon kade noista unenlahjoista.

    Anne

    VastaaPoista