tiistai 26. huhtikuuta 2011

Seikkailevat lapset

Kaikki luokat lastemme koulusta olivat viime viikolla luokkaretkillä. Meitä vanhempia hiukan jännitti lähettää lapsia matkaan, mutta nyt kun olemme saaneet lapset ehjinä ja monia mahtavia kokemuksia rikkaampina takaisin, on aika kertoa muutamalla sanalla ja kuvalla lasten seikkailuista.Kuopuksen luokka lähti Hong Kongiin Lantaun saarelle

Kolmen päivän aikana retkeilijät ehtivät kiipeillä kanjoneissa, suunnistaa kartan ja kompassin avulla, keksiä ja esittää sketsejä, pyöräillä Mui Won kylässä ja retkeillä yön pimeydessä taskulamppujen kanssa.

Retken ehdoton kohokohta oli kuopuksen mielestä lauttojen rakentaminen uimarenkaista, naruista ja bambuista, ja tietenkin valmiilla lautoilla melominen. Oli hienoa osata rakentaa lautta, jolla voi oikeasti pysyä pinnalla!

Tässä muutama kuopuksen Lantaun komeista maisemista ottama kuva:

Esikoisen luokka lensi kuudeksi päiväksi Malesian Borneoon

Viidakkoleirin aluksi oli kuulemma suoritettava viidakkoonmenorituaali uhrilahjoineen ikävien sattumusten ehkäisemiseksi. Taisi toimia, sillä kaikki selvisivät ehjin nahoin seikkailustaan.

Rituaalin jälkeen oli vuorossa snorklausta, ansojen rakentamista isoille ja pienille eläimille, sekä ansojen asettamista viidakkoon, puhallusputkella ampumista, sademetsässä asustavien apinoiden ihastelua jokiveneestä käsin, ötökkätarkkailua pimeässä (esikoinen kehui pitäneensä suurta sarvijaakkoa kädessään), öisen linnunradan ihastelua ja teltassa yöpymistä.

(Kuvat esikoisen kamerasta)Lisäksi retkeilijät saivat tehdä kaikenlaisia töitä: kalastaa heittoverkolla ja perkaa saaliin, lannoittaa riisipeltoa, vuolla lateksia kumipuusta ja rakentaa kattoa bambun lehdistä. Ja työn vastapainoksi oli tietenkin hupia, eli perinteisiä malesialaisia tansseja, leikkejä ja kilpailuja.
Ruuaksi esikoinen on keittänyt nuotiolla bambukupissa banaaninlehteen käärittyä riisiä ja raastanut kookoksen sisusta...... rouhinut sagopuun sisuksesta jauhoa, tallonut jauhon taikinaksi ja paistanut siitä kakkusia...

... sekä paistanut pulleita toukkia ja syönyt niitä myös elävänä (maistui kuulemma kanalle).Aikamoisia seikkailijoita nämä meidän lapset.


Seuraavaksi seikkailemmekin koko perheen voimin, sillä lähdemme viettämään pitkää vappuviikonloppua Pekingiin.

2 kommenttia:

  1. Wau! Vähän erilaiset kevätretket täällä meillä Suomessa. -Kaisa-

    VastaaPoista
  2. Moi Kaisa!
    Onhan täältä käsin ehkä vähän helpompi tehdä noin eksoottisia retkiä, juu, mutta eipä ole meitä vanhempiakaan ennen yhtä paljon jännittänyt/pelottanut lähettää lapsia matkaan.

    VastaaPoista