maanantai 28. maaliskuuta 2011

Matkaoppaana

Reilu viikko sitten saimme ensimmäiset (ja ainoat?) vieraat Suomesta, kun äitini saapui meille serkkunsa kanssa.Viikon ajan sain esitellä kotikulmiamme mummoille. Oli hauskaa seurata sivusta kuinka Kiina heihin vaikutti.

Tässä äitini (oikealla) ja serkkunsa maistelevat rohkeasti katukeittiön herkkuja:


Liikenne hämmästytti ja kauhistutti heti ensi hetkistä alkaen, ihan niin kuin meitäkin aluksi. Mummot kiljahtelivat taksin takapenkillä niin, että kuskejakin nauratti. Busseissa ja metroissa ei ihan niin paljon pelottanut.

Lähipuistoissa ihailimme kukkivia puita ja pensaita sekä kiinalaisten monenlaisia aamujumpparutiineja taijista tangoon, kroketista kalligrafiaan ja kung fusta kortinpeluuseen. Yritin houkutella mummoja tanssijoiden sekaan esittelemään suomalaista tanssityyliä, mutta joku kummallinen kainous iski juuri silloin.Tulisista mausteista huolimatta kiinalainen ruoka maistui, ja vieraamme yllättivät itsensäkin sillä, kuinka nopeasti oppivat syömään puikoilla. Tässä mummot lempiravintolassamme lempitarjoilijamme hemmoteltavana:Viikon kaksi viimeistä päivää vietimme täysin toisenlaisessa Kiinassa, Hong Kongissa. Sieltä parhaiten jäivät varmaankin mieleen ihmispaljous, pilvenpiirtäjät, luksuskaupat, upeat näkymät korkealta Victoria Peakilta sekä Star Ferry.Lisäksi ihmeteltiin Ladies marketin rihkamapaljoutta, hääpareja 1881 Heritagella sekä paholaisenhakkaajien voodoota Wan Chaissa.
Mummoilla on varmasti vielä monta päivää jalat kipeinä kävelemisestä, eikä aikaerostakaan ole helppo toipua, mutta toivottavasti matkasta jäi valokuvien ja tuliaisten lisäksi kotiin viemisiksi paljon kerrottavaa ja muisteltavaa!

1 kommentti:

  1. Tuhannet kiitokset vieraanvaraisuudestanne! Oli todella mukavaa ja mieleenpainuva matka.Ja kyllä on paljon vielä muistelemista mitä kaikkea näimme ja koimme,mutta matkailu avartaa.Terveisiä teille kaikille sinne Kiinaan ja ollaan yhteydessä,kun tulette Koti-Suomeen ja voihan sitä olla jo ennenkin. Joko hernekeittoa on maistettu? Toivottavasti maistuu!!Pärjäilkää! Terveisiä kaikilta tutuilta täältä päin sekä myös "serkku-mummolta"

    VastaaPoista