keskiviikko 30. maaliskuuta 2011

Aamujumppaa

Arkiaamuisin, saateltuani lapset koulubussille, teen usein kävelylenkin Si Hai (neljä merta) -puistoon, sillä aikaisin aamulla puisto on täynnä aamujumppaajia. Puiston neljä erilaista vesialuetta ovat kauniita keitaita kiireisen ja meluisan kaupungin keskellä. Kun kulkee syvemmälle puistoon, huomaa pian puiston tunnelman olevan aidon kiinalainen.


Esitellessäni puistoa viime viikolla "mummoille", tuli mieleeni, etten ole laittanut blogiini vielä lainkaan kuvia näistä kiinalaisten aamutouhuista, joten tässä useana eri aamuna nappaamiani näytteitä taijista:


Taiji-ryhmiä on puistossa useita ja jokaisella pauhaa kovaäänisistä oma perinteisen kuuloinen kiinalainen musiikkinsa. Kakofonia on ainakin sivusta seuraavan korvissa melkoinen, mutta hyvin tuntuu jokainen ryhmä pysyvän oman musiikkinsa tahdissa. Mukana menossa voi olla myös miekkoja tai viuhkoja...


... eikä jumppaan oasallistumiselle ole yläikärajaa. Aamu-taiji tuntuukin olevan elämäntapa ja tärkeä sosiaalinen tapahtuma.


Kuten yllä olevasta kuvastakin näkee, oli yksi puiston neljästä "merestä" vielä muutama viikko sitten täynnä upeasti kukkivia lootuksia, mutta eipä ole enää. Nyt meri on jostain syystä kuivattu, ja lootusten tilalla mylläävät kaivinkoneet.


Vaikka kiinalaisten aamujumpasta tuleekin heti mieleen taiji, voi aamujumppa olla kuitenkin paljon muutakin. Lisää vinkkejä aikaisen aamun viettoon seuraavalla kerralla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti