perjantai 28. tammikuuta 2011

Juhlavalmisteluja


Koko maa valmistautuu parhaillaan vuoden tärkeimpään juhlaan eli kuukalenterin mukaiseen vuoden vaihtumiseen. Ihmiset täyttävät junat ja bussit matkustaessaan kotiseuduilleen. Tässä meidän nuoressa kaupungissamme lähes kaikki ovat kotoisin jostain muualta, joten vähitellen kaupunki ympärillämme on hiljentynyt, lähes autioitunut. Siitä huolimatta valtavia punaisia lyhtyjä on ripustettu kaikkialle, ja katukuvaan on ilmestynyt kauppiaita, jotka myyvät monenlaisia juhlaan liittyviä koristeita.
Kukkakaupat suorastaan pursuavat toinen toistaan upeampia kukkia, ja kaikki koristelevat ainakin ovenpielensä ja parvekkeensa kukkasin.En tiedä, ovatko ruukuissa olevat mandariinipuut tämän vuodenvaihteen villitys vai monivuotinen perinne, mutta kauniita ne ovat. Tässä meidän portillamme oleva mandariinipuu:

Puu on koristeltu punaisilla kirjekuorilla, joissa perinteisesti lahjoitetaan uuden vuoden kunniaksi hyvän onnen rahaa lähinnä lapsille.Hieman "faktaa" alkavasta vuodesta:

Kaaosmaisen Tiikerin Vuoden jälkeen tämä kolmas päivä helmikuuta alkava Jäniksen Vuosi on rauhan ja tyyneyden, loman ja levon aikaa. Jäniksen Vuonna nautitaan taiteesta, hyvästä ruuasta ja ylellisyydestä. Koska Jänis tuo mukanaan onnea, onnistuu rahan tekeminen helposti, mutta sen tuhlaaminen onnistuu vähintään yhtä helposti. Lohikäärme, joka seuraa Jäniksen Vuotta, tulee olemaan villi ja uuvuttava, joten muista nauttia Jäniksen Vuodesta ja mahdollisuudesta ottaa rennosti, olla yhdessä perheen kanssa ja matkustaa mukavasti.

Kuulostaa hyvältä, vai mitä? Ja hei, nyt on oiva tilaisuus uusia jo rikotut uudenvuodenlupaukset!Mekin jätämme huomenna hetkeksi taaksemme tämän autioituvan kaupungin. Uuden vuoden ensimmäisten valokuvien ja kirjoitusten aiheena onkin sitten Japani.

Nauttikaahan Jäniksen Vuodesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti